Állólámpák

Az alábbiakban néhány fotót láthat a Rozetta Üvegstúdió által készített állólámpákból. Mindegyik lámpa Tiffany technikával készült, a legegyszerűbbnek látszó darab elkészítése is több napos előkészületet és rendkívüli pontosságot, odafigyelést igényel. Egy átlag állólámpa egy kb. 165 cm magas patinázott sárgaréz öntvényből készült lábon áll, az ernyő általában 50-60 cm átmérőjű, de nem ritka a 70-80 cm-es lámpaernyő sem. Egy egyszerűbb minta 250-300 különböző üvegdarabból áll, de van olyan lámpa is, amelyik 2500 db-ból áll! Az árak mindig egyediek, többek között függ a mérettől, mintától, színektől és a láb minőségétől is.

Fehérrózsa állólámpa
Állólámpa barokk mintával

Szitakötő mintás állólámpa

Tulipán mintás lámpa
Őszi levelekkel díszített állólámpa

Asztali lámpák

Az asztali lámpák ugyanolyan rézfóliás technikával készülnek, mint az állólámpák, csak kisebbek. Asztali lámpaként is el tudjuk készíteni az állólámpák nagy részét, így egységes megjelenést nyújtanak egy nappaliban vagy dolgozószobában is. Egy egyszerűbb mintájú asztalilámpa is nagyon dekoratív dísze lehet a szobának.


Tiffany technikával készült asztali lámpa

Kék tulipánmintás asztali lámpa

Virágmintás tiffany lámpa

Asztali lámpa őszi levél mintázattal

Lámpa iszalag mintával

Csillárok

A csillároknak általában véve két fajtája van. Az egyiken a búra lefelé néz, a másiknál felfelé. Az utóbbiak annyiban különböznek az előzőektől, hogy a tartószerkezet nem, csak egy lánc vagy kábel, hanem egy réz "állvány" is tartozik hozzá. A méretek és formák választéka szinte végtelen.


Fehérrózsa mintás csillár

Csillár Blumenbeet mintával
Csillár Fleur de Lis mintázattal

Tiffany technikával készült csillár
Tiffany technikával készült rózsás menyezeti lámpa

Egyéb lámpák

Itt az előzőekben említett kategóriákba be nem férő lámpákat mutatjuk be. Vannak falilámpák, amik üvegfestéssel kombinált tiffany technikával készültek, de rogyasztással vagy olvasztással is készíthetünk üvegbúrákat. Az utóbbiak általában nem olyan sok darabból állnak, mint a rézfóliával készült társaik, de ugyanolyan látványos részei lehetnek szobájának, irodájának, mint egy több száz darabból álló tiffany lámpa.


Tiffany technikával készített falilámpa

Rogyasztásos technikával készült zöld asztalilámpa

Egyedi megrendelésre készült falilámpa

Falilámpa tiffany technikával készítve

Asztali lámpa, rogyasztott üvegből