Gresham Palota (Four Seasons Hotel)

2002-ben a CFE Hungary Kft. megbízásából a Gresham Palota passzázsa feletti dongaboltozatos, díszüvegtetőjét rekonstruáltuk. Az üvegtető panelekből állt, amiket galvanikus rézbefoglalásos technikával készítettünk, majd ezeket a paneleket egyenként rögzítettük a tetőszerkezethez. Ma a Four Seasons Hotel üzemel a palotában, ami Budapest egyik legexkluzívabb hotelje jelenleg.

Az üvegtető tábláinak forrasztása

A táblák beépítése
Az üvegtető egy darabja közelről
Az elkészűlt tető egy részlete
A grandiózus tető

A budapesti Deák Ferenc utcai tözsdepalota

Budapesti Tőzsdepalota díszüvegtetőjének rekonstrukcióját 2001-ben végeztük. Az alkalmazott technika a galvanikus rézbefoglalás volt. Megbízó az Architecton Rt. A tőzsdepalota azóta sajnos kihasználatlanul áll Budapest szivében, és sajnos a nagyközönség nem láthatja ezt a csodálatos épületet.

A fotókat köszönjük Papp Gézának, a Fővárosi Blog fotósának!


A tőzsdepalota teteje
A tőzsdepalota teteje,
más szögből

A tető egy részlete

Felkapcsolt lámpákkal

A tető egy másik részlete

Kaposvári OTP Bank

Az első nagyszabású üvegtető munkánk (1998) a kaposvári OTP Bankban található, ami egy a múlt század elején galvanikus rézbefoglalással készített, 72 m2-es díszüvegtető rekonstrukciója volt. Megbízó a pécsi VÁKISZ Rt.


A tető beépítése
Az üvegtető teljes nagyságában

Az üvegtető mintázata
Az üvegtető mintázata közelről
Az elkészült üvegtető más szögből

Egyéb üvegetö munkák

További referenciáink közül tekinthet meg néhányat. Például budapesti Bajor Gizi Színészmúzeum ólmozott üvegtője (2001).
Valamint a Corinthia Grand Hotel Royal söröző-éttermének ólomüveg álmennyezete (2004). Később (2006) a hotel uszodájának díszüveg mennyezetét, valamint a beltéri ajtók ólomüveg munkáit is mi végeztük.
A budapesti Spanyol Nagykövetség beltéri díszüveg tetőinek díszüvegezése is a mi munkánk volt. De vállaltuk már magánházak díszüvegtetejének tervezését és kivitelezését is.

A Színészmúzeum lépcsőházának üvegtetője
Corinthia Grand Hotel Royal ólomüveg álmenyezete
Egyedi megrendelésre készített üvegtető